backbutton
topmenu left topmenu left

WES7_logo    A Windows Embedded Standard 7(WES7) operációs rendszer a Windows 7 Ultimate-re épül, annak a testreszabható változata, amely minden a beágyazott rendszerek számára elérhető (úgynevezett Embedded Enabling Features: Enhanced Write Filter, File Based Write Filter, Registry Filter, USB Boot, Dialog Blocker,stb..)speciális funkciót és drivert tartalmaz. Ugyanakkor a Windows7 összes új funkciója elérhető benne(VHD Boot, Multitouch, Applocker, Media Center, stb...) Telepíthető a Windows XP Pro-hoz hasonló egyszerű módon a célgépre, illetve az ICE fejlesztőkörnyezet segítségével összetettebb formában.

A következő lista a fontosabb WES7 funkciókat sorolja fel.


 • A WES7 tartalmazza a legutolsó Microsoft technológiákat, tartalmaz minden újítást, és már elérhető!!!
 • Windows Embedded Standard 7 elérhető E, C és P licenszekkel. Azaz tulajdonképpen több árképzési opció áll rendelkezésre a különböző funkciójú készülékek számára. Windows Embedded termék lista
 • A Média Center segítségével egyszerűen média vezérlővé változtathatjuk készülékünket, akár egyszerűen egyből a MC-be bootolva.
 • A WES7 tejesen kompatibilis a Windows 7 Ultimate operációs rendszerrel. Az összes driver és alkalmazás változtatás nélkül futtatható, amennyiben az operációs rendszer az összes szükséges komponenst tartalmazza. Ennek biztosítását automatikus eszközök segítik.
 • Szinkron és aszinkron parancsok futtathatók egyszerűen az Image Configuration Editor segítségével a telepítés különböző fázisaiban. Ezzel automatizálható a telepítés. (alkalmazások, driverek telepítése, rendszerleíró adatbázis bejegyzések és fájlrendszer módosítása)
 • Hiányzó eszközmeghajtókat egyszerűen hozzáadhatunk az Image Build Wizard segítségével történő telepítéskor. Például egy USB pendriveról telepíthető...
 • A Bitlocker to Go a BitLocker által nyújtott titkosítási lehetőségeket nyújtja cserélhető adattárolók számára is. A titkosított adathordozó csupán a megfelelő kód beadása után lesz olvasható. Ezen kód beadása a Windows Credential Manager segítségével automatizálható.
 • Automatikus operációs rendszer frissítéseket lehet biztonságosan a VHD-boot funkcióval megvalósítani. Ehhez nem kell más, csak a készüléken használt alkalmazások fájljai egy külön partíción legyenek. A frissítés során egy alkalmazás figyeli, hogy van-e frissítés. Ha van, akkor letölti az új VHD- t majd registrálja azt a bootmanagerben, és újraindítja a gépet.
 • A Sysprep segítségével automatikusan előkészíthetjük a rendszert a klónozásra. (konfliktust okozó beállítások törlése, pl: fix IP cím, számítógépnév, SID-ek, stb...)
 • A WES7 alapja egy minimum konfiguráció(eCore), ami tartalmazza a legszükségesebb összetevőket. Minden egyéb komponens utólag is hozzáadható a DISM segítségével.
 • Egyszerűen készíthetünk bootolható USB pendrive-ot, amiről telepíthetjük a WES7-et.
 • Az Image Build Wizard több nézetet kínál, így könnyen megtalálhatjuk a szükséges komponenseket.

pictures/logo_wep.png images/wes7_logo.png